Metoda simpla si rapida de a topi ciocolata – tehnica bucatarilor profesionisti

0

Cea mai sigura metoda prin care poti topi ciocolata, este cu siguranta baia de apa. Acesta este un procedeu foarte simplu, care nu necesita prea multa indemanare, iar pe langa asta, da rezultate garantate.

Un renumit ciocolatier din Statele Unite, Alice Medrich, are urmatoarea tehnica:

  1. Se ia o tigaie intinsa si adanca, in care se pune apa cam 3 cm si se pune pe foc.
  2. Se rupe ciocolata si se pune intr-un castron de metal sau Jena. Vasul se pune apoi in tigaie, direct in apa.
  3. Atunci cand apa incepe sa fiarba, se opreste focul si ciocolata se lasa la topit.

Alice Medrich a marturisit ca vasul in care se afla ciocolata trebuie sa atinga apa, ba chiar si fundul tigaii. Aburul prins intre cele doua vase este foarte fierbinte si ar putea sa arda ciocolata in mod contrar. Folosind aceasta tehnica, poti urmari procesul pas cu pas, ba mai important, vei vedea cand lichidul fierbe, astfel incat poti opri focul la timp.

Avantajul principal al acestei metode este ca pui vasul pe flacara, astepti sa fiarba apa, opresti focul si o lasi acolo sa se topeasca. Nu este nevoie sa stai langa castron pana cand aceasta se topeste complet. Ba mai mult, nu trebuie nici sa amesteci incontinuu. Este recomandat sa treci o spatula prin ciocolata din cand in cand.

Ai grija cand apelezi la aceasta metoda sa nu ajunga stropi fierbinti de apa in ciocolata, deoarece aceasta se poate “Taia”.

De asemenea, ciocolata se poate topi si in cuptorul cu microunde, insa exista riscul crescut de a o arde. Daca totusi alegi aceasta metoda, topeste cantitati mici de ciocolata si verifica recipientul in mod constant.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: feellikecooking.ro

Photo: The Spruce

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!