Cum poti scoate tot sucul dintr-o lamaie – ale bucatariei trucuri

0

Intr-o reteta care se urmeaza ca la carte, pas cu pas, aroma sucului de lamaie proaspat stors este ceva ce nu poate fi egalat sau inlocuit. Cum putem insa, sa scoatem toata zeama dintr-o lamaie?

Secretul unei lamai care este bine stoarsa se ascunde in felul in care aceasta este taiata. Trebuie sa fie sectionata pe lung, la jumatate, astfel ca va lasa de 3 ori mai mult suc decat atunci cand este taiata in jumatate, pe latime.

De asemenea, pentru un plus de savoare, inainte de a fi stoarsa, lamaia poate fi incalzita in cuptorul cu microunde pentru numai cateva secunde. Asta doar in situatiile in care lamaia este scoasa din frigider. Inainte de a fi taiata, lamaia se poate presa usor si se ruleaza usor, cu podul palmei, pe o suprafata tare, precum un blat de lucru sau o masa. De asemenea, la final, cu ajutorul unei linguri, puteti sa mai presati interiorul lamaii pentru a mai scoate ce a mai ramas din zeama acesteia.

In cazul in care folositi un storcator de fructe, nu mai conteaza in ce fel taiati lamaia, deoarece rezultatul este acelasi. Storcatorul este modalitatea ideala de a scoate maximul de zeama de lamaie dintr-o lamaie.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: feellikecooking.ro

Photo: The Guardian

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!