Faptul ca in statul american Nevada se poate cumpara cu usurinta o arma, a dus la un nou atac, in Las Vegas – afla mai multe din articol

0

Statul american Nevada adopta una dintre cele mai relaxate legislatii cu privire la portul armelor si a munitiei, lucru ce a permis atacatorului din Las Vegas sa cumpere mitraliera cu care, a luat vietile a cel putin 50 de oameni, numarul ranitilor ridincandu-se la peste 500.

Se pare ca, fiecare cetatean al statului Nevada are dreptul la achizitionarea si tinerea in custodie a unei arme, in scopul de a ramane in siguranta si de a se apara. De asemenea, acestea se pot utiliza si la vanat, in scopuri recreationale sau alte mijloace. Acest lucru inseamna ca oamenii pot cumpara o mitraliera fara permis de portarma.

Cu toate ca se fac verificari inainte de a cumpara o arma, numele viitorului proprietar trecandu-se intr-o baza de date in scopul de a verifica existenta unor antecedente in care a fost implicat, tot exista posibilitatea in care arma ajunge pe maini rele la vanzarile care se fac la mana a doua.

In luna ianuarie, o lege care prevede verificarea celui care doreste sa cumpere o arma a fost votata, insa a fost ulterior suspendata pe termen nelimitat, in urma opunerii a FBI si a procurorului general al statului Nevada.

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: The Australian

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!