Cinci dintre principalele beneficii ale bicarbonatului de sodiu

0

Chiar daca ati auzit cu siguranta de numeroasele beneficii pe care le poate oferi bicarbonatul de sodiu, multi inca sunt minunati de beneficiile de sanatate ale acestuia. In alte cuvinte, utilizarea sa se intinde cu mult dincolo de baie si bucatarie. Rolul cel mai important este de departe cel  oferit organismului.

Cea mai buna parte reprezinta faptul ca este infinit mai ieftina decat multe alte medicamente, de altfel naturale, si este folosit si in cosmetice! Iata cateva utilizari pentru acesta, altele decat tratarea accidentelor sau a ranilor.

Deodorant natural

Deodorantul obisnuit cumparat de la supermarket contine substante chimice nesanatoase, cum ar fi aluminiul. Puteti evita cu usurinta astfel de compusi prin optarea pentru bicarbonat de sodiu. Nimic nu este ma simplu decat frecarea bicarbonatului pe picioare, pe subrat sau in alte zone problematice pentru a scapa de miros.

Muscaturi de insecte

Un simplu amestec de bicarbonat de sodiu si apa poate reduce mancarimile cauzate de muscaturile insectelor. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati pasta rezultata pe zona afectata.

Arsuri la stomac si indigestie

Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun in tratarea arsurilor la stomac, al acidului gastric si al indigestiei. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-o jumatate de pahar de apa. Beti acest amestec sanatos la fiecare 2 ore, iar in cazul in care aveti peste 60 de ani, consumati o doza mai mica deoarece aceasta ar putea fi prea mare.

Exfoliator

Am mentionat deja ca puteti aplica bicarbonat de sodiu pe picioare pentru a scapa de orice miros neplacut, dar acela nu e singurul beneficiu. Amestecati 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu apa calda si inmuiati-va picioarele in solutie. O alta metoda pe care o puteti incerca este sa faceti o pasta si sa o frecati direct pe picioare.

Curatarea mainilor

Poate fi folosit chiar si ca un sapun natural. Combinati o parte de apa cu trei parti de bicarbonat si folositi-l pentru a va curata mainile de mizerie si mirosuri nedorite.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!