Sacrificiul facut de o fetita de 13 ani, pentru a salva mai multe vieti

0

O fetita pe nume Jemima Layzell in varsta de numai 13 ani din Marea Britanie, a reusit sa salveze cele mai multe vieti din istorie, donandu-si organele, in urma decesului datorita unui anevrism cerebral.

In 2012, ea avea varsta de 13 ani se pregatea de petrecerea aniversara a mamei sale, care implinea 38 de ani, cand dintr-o data i s-a facut rau. Doua zile mai tarziu, a decedat la spitalul de copii din Bristol.

Povestea acestei fetite este unica, deoarece nu a existat vreun alt donator care sa fi salvat atatea persoane, Jemima ajutand 8. Donatorul tipic de organe, conform autoritatilor britanice, ajuta in general doua sau trei transplanturi, insa Jemima si-a donat inima, pancreasul, plamanii, ficatul si stomacul, salvand cinci copii.

Familia a decis sa faca aceasta poveste publica, deoarece isi doresc sa inspire si alte persoane spre a lua aceasta decizie.

Parintii isi amintesc ca fetita lor vazuse o stire la televizor in care era vorba despre donarea de organe dupa un accident grav, fetita manifestandu-si curiozitatea si dorinta de a fi donatoare de organe, decizie de care parintii au tinut cont la decesul acesteia. Pentru cei doi parinti a fost o decizie grea, insa stiu ca fiica lor este mandra de ei.

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Evening Standard

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!