Bolile care se pot mosteni de la mama la fiica

0

Conform unor noi studii, prin mostenirea genetica, fiicele pot manifesta diferite boli, iata care sunt acestea:

Artrita reumatoida este o boala care afecteaza circulatia si apare in general la femeile cu varste inte 40 si 60 de ani. In cazul persoanelor care sunt predispuse genetic acestei boli, riscul aparitiei este cu 55% mai mare daca cei in cauza sunt si fumatori.

Cancerele de ovare, san si de colon – riscul nu este mai mare neaparat in cazul celor al caror mama a suferit una dintre afectiunile mai sus. Riscul creste atunci cand doua sau mai multe rude apropiate au avut cancer.

Carii si afectiuni ale gingiilor – in cazul in care mama s-a confruntat cu boli ale gingiilor, este foarte posibil sa mostenesti aceasta problema. Parodontoza este in procent de 30% ereditara.

Osteoporoza – in cazul in care mama are densitatea oaselor scazute, riscul de a suferi de aceasta boala se dubleaza pentru tine.

Bolile de inima – in cazul in care mama ta a dezvoltat o boala de inima inainte de implinirea varstei de 65 de ani, riscul creste cu 25-50% de a te confrunta cu aceeasi afectiune.

De asemenea, fibromul uterin este cea mai frecventa tumora beningna a femeilor de varsta fertila. In general, 3 din 4 femei pot dezvolta fibroame uterine pe parcursul vietii, insa majoritatea nu constientizeaza prezenta acestora, deoarece nu provoaca vreun fel de simptom in cele mai multe dintre cazuri. In cazul in care mama ta a suferit de fibroame uterine, riscul de a dezvolta si tu este crescut.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: HasleyIndia

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!