Orice gospodina ar trebui sa stie asta despre ardeii copti

0

Ii consumam fie cruzi, fie fierti sau copti, insa nu cunoastem cu adevarat beneficiile banalilor ardei, indiferent despre care soi ar fi vorba.

Ardeiul se numara printre cele mai sanatoase legume de care noi dispunem pe perioada de vara. Acestia au o compozitie naturala exceptionala, incluzand vitamine, antioxidanti, minerale si nutrienti extraordinar de benefici pentru o functionare optima a organismului. Forma ideala sub care ii putem consuma este cea cruda. Virtutile lor curative continua cu toate acestea chiar si dupa ce sunt murati ori copti pe plita.

Substanta principala activa care se afla in ardei se numeste capsaicina, aceasta oferind culoarea legumei, cea mai multa aflandu-se in cei rosii.

Aceasta substanta este un anticoagulant eficient, care ajuta in prevenirea infarctului miocardic si a atacului cerebral. Ba mai mult, toate soiurile de ardei contin vitamina C in cantitati considerabile, insa ardeiul gras verde are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele. Ardeiul rosu iute contine cu 330% mai multa vitamina C decat o portocala.

In numai 100grame de ardei se pot gasi 125mg de vitamina C, asta reprezentand 100% din doza zilnica recomandata. In compozitia acestei legume se mai adauga 0,8mg de vitamina B6 si 0,45mg de vitamina K. Mai este prezenta si vitamina A, beta-carotenul fiind un antioxidant eficient si puternic.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: tanketanken – blogger

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!