Ordin nou in Filipine uimeste pe toata lumea – ce se intampla cu cei care se opun arestarii

0

Rodrigo Duterte, presedintele filipinez, a transmis luni politiei ca are permisiunea de a ii ucide pe cei care se opun arestarii cu violenta, la numai doua zile dupa ce sute de persoane au transformat intr-un protest impotriva razboiului sau sangeros in combatere a drogurilor participarea la funeraliile unui adolescent care a fost ucis.

La Cimitirul Eroilor de la marginea capitalei Manila, Duterte si-a intrerupt discursul pentru a adresa cateva comentarii lui Jovie Espenido, cel care este seful politiei dintr-un oras din sud din care primarul a fost ucis intr-un raid antidroguri.

Acesta a declarat ca datoria politiei este de a aresta persoane care incalca legea, iar atunci cand acestea opun rezistenta violenta, politistii au permisiunea de a ii ucide.

El a mai adaugat faptul ca “omorul, crima si uciderile ilegale” nu sunt permise si ca politia are obligatia de a apara statul de drept in timpul in care isi indeplineste datoriile.

Dupa preluarea functiei in luna iulie a anului trecut, Duterte a pornit un violent razboi impotriva drogurilor, in urma unei campanii electorale in care promitea combaterea traficului si consumului de droguri, indiferent de mijloacele pe care va fi nevoit sa le foloseasca.

Mii de persoane de atunci au fost ucise, astfel ca violentele au fost criticate de cea mai mare parte a comunitatii internationale.

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!