Ce transporta o nava chineza, a revoltat o lume intreaga

0

O nava chineza care era incarcata cu 6.000 de rechini printre care specii care se afla pe cale de disparitie, a fost retinuta in arhipelagul ecuadorian Galapagos. Conform AFP, cei 20 de marinari chinezi care se aflau la bordul vasului au fost arestati preventiv iar acum risca pana la trei ani de inchisoare petru infractiunea savarsita – crima impotriva florei si a faunei.

Ambarcatiunea care masura 98m lungime a fost interceptata in apropierea Insulei San Cristobal, chiar in timp ce aceasta naviga in apele Arhipelagului Galapagos.

La bordul acesteia s-au gasit exemplare din specii vulnerabile si chiar amenintate cu disparitia, precum rechinul-ciocan, rechinul-vulpe cu ochi mari sau rechinul-vulpe pelagic, conform Realitatea TV.

In ultimele zile locuitorii Galapagos au manifestat impotriva prezentei a 300 de nave de pescuit chineze care se aflau in apele internationale din apropierea arhipelagului.

Cei 20 de marinari chinezi  care se aflau la bordul navei “Fu Yuan Yu Leng 999” au fost pusi sub acuzare si momentan se afla plasati in arest provizoriu, stabilindu-se ca incarcatura care era transportata de acestia in cala includea peste 6,623 de rechini, dupa cum a precizat rezervatia intr-un comunicat.

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Daily Express

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!