Ce a putut pati o femeie din Iasi in cabinetul medicului de familie la care merge de 20 ani. Totul a fost inregistrat

0

Femeia a solicitat o consultatie si a facut exact ce a sfatuit-o medicul • Medicul sustine ca pacienta care vine de 20 de ani la cabinet este o mincinoasa • Scandalul a izbucnit in momentul in care doctorul a fost luat la intrebari de superiori

Pentru ca a indraznit sa-si apere drepturile si a facut publica situatia cu care se confrunta, o femeie din Iasi a fost umilita in ultimul hal de medicul de familie. Maria Popescu, din Iasi, impreuna cu sotul sunt inscrisi pe lista medicului respectiv de 20 de ani. Niciodata nu au abuzat de serviciile medicale si ultima data cand Maria Popescu, pensionara, s-a prezentat la cabinetul medicului Doina Curelaru a fost in urma cu un an de zile.

Acum cateva zile, pacienta a solicitat o consultatie medicului de familie, dar pentru ca nu i s-a eliberat cardul de sanatate, dr. Curelaru i-a spus sa se deplaseze la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi sa-i aduca o adeverinta in care sa fie specificat ca este asigurata. Anul trecut, Maria Popescu a obtinut de la CAS o adeverinta prin care a dovedit calitatea de asigurat si a prezentat-o medicului de familie.

Anul acesta, CAS nu i-a mai dat adeverinta si i-a spus sa revina la medic pentru ca acesta este obligat sa-i ofere servicii medicale.
Mai mult, reprezentata CAS Iasi i-a sugerat pensionarei sa denunte medicul pentru ca incalca legea. Inclusiv, presedintele CAS Iasi a precizat ca doctorul de familie era obligat sa-i acorde servicii medicale pacientei chiar daca nu are card de sanatate. De precizat ca discutia dintre pacienta pensionara Maria Popescu si dr. Doina Curelaru a avut loc telefonic.

„Am probleme grave la CAS din cauza voastra”

Miercuri, 6 septembrie 2017, dimineata, femeia impreuna cu sotul s-au prezentat la cabinetul medicului de familie Doina Curelaru, situat la fosta Policlinica industriala, si l-au informat ca vor sa se retraga si au solicitat documentele medicale pentru a se inscrie la un alt doctor. Medicul Doina Curelaru le-a spus pacientilor inscrisi pe lista dumneaei de aproape 20 de ani ca o sa le elibereze fisele medicale cand va dori, pentru ca acum este foarte suparata pe ei.

„I-am spus doamnei doctor ca ne retragem si am solicitat fisele medicale sa mergem la alt medic. A spus ca nu ni le da, pentru ca acum este foarte suparata pe noi. O sa ni le dea mai tarziu, pentru ca are probleme grave din cauza noastra si a fost chemata la Casa de Asigurari de Sanatate. Doamna doctor mi-a spus ca atunci cand am sunat-o era in timpul liber, acasa, si nu avea in fata un calculator sa verifice daca sunt asigurata. Dumneaei mi-a spus clar la telefon sa merg sa aduc adeverinta de la CAS, cum am procedat si anul trecut, ca sa vada ca sunt asigurata. Eu sunt pensionara de doi ani si orice pensionar este asigurat. Mi-a spus ca daca nu am obtinut adeverinta, trebuia sa revin la ea ca rezolvam. Daca era in timpul liber putea sa nu imi raspunda si ma deplasam la cabinet fara probleme. Cand am intrebat-o daca adeverinta de anul trecut nu este valabila, mi-a spus ca doar trei luni are valabilitate si trebuie sa aduc alta. Nu este vina mea ca nu mi s-a eliberat cardul de sanatate nici pana acum”, a declarat Maria Popescu.

Tot ieri, sotii Popescu au mers la CAS Iasi pentru a se interesa cum sa procedeze pentru a se inscrie pe lista unui alt medic de familie. „De la Casa de Sanatate ni s-a spus sa ne alegem un medic de familie si doamna dr. Doina Curelaru este obligata sa trimita toate documentele medicale la medicul pe care o sa-l alegem”, a precizat Maria Popescu.

Medicul de familie: „Doamna Popescu este o mincinoasa”

Contactata telefonic de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, dr. Doina Curelaru a tinut sa precizeze ca pacienta Maria Popescu este o mincinoasa.

„Va rog foarte mult sa nu indrazniti sa vorbiti cu mine. Ati scris numai minciunile doamnei Popescu. Doamna Popescu are fisele medicale pe birou pentru a i le elibera. Ei trebuie sa faca o cerere scrisa ca sa primeasca documentele medicale. Eu respect legea. Ceea ce i s-a intamplat doameni Popescu este din cauza Casei de Asigurari de Sanatate. Cand am vorbit cu ea la telefon am chemat-o la 13:30 la cabinet sa discutam, dar nu a venit. Scrieti in continuare minciunile doamnei Popescu”, a declarat tipand medicul de familie Doina Curelaru.

Sursa

Photo: Shutterstock

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!