Nu smulge aceasta iarba daca o gasesti in curtea ta! Afla de ce

Cei care au gradina cu siguranta au avut parte si de  buruieni enervante. Daca regasiti aceasta planta in gradina pe nume iarba grasa, nu o smulgeti! De ce? Continuati sa cititi pentru a afla.

Se pare ca aceasta iarba are o serie de beneficii.

Deci, de ce sa o smulgeti, daca aceasta poate fi utila? Iarba grasa este bogata in minerale si vitamine care, in mod natural, ajuta la sanatatea generala. Aceasta ajuta inclusiv la consolidarea sanatatii oaselor datorita cantitatii de calciu si fier pe care o contine.

Un alt fapt putin mai interesant despre acest fel de iarba este faptul ca poate supravietui pentru o perioada de timp destul de lunga, si anume pana la 25 de ani!

Acest lucru se intampla datorita semintelor sale, care sunt destul de puternice. De asemenea, v-ar surprinde sa aflati ca aceasta “buruiana” contine mai multa vitamina A decat orice leguma verde cu frunze? Acest lucru este foarte util pentru consolidarea sistemului imunitar. Ba mai mult, datorita continutului de acizi grasi omega-3, poate de asemenea sa previna afectiunile cardiace.

Deci, in loc sa utilizati chimicale pentru a ucide acest tip de iarba, ce ati spune despre adaugarea acesteia in alimentatia zilinica? Ar putea fi o varianta extrem de delicioasa a spanacului.

Se poate adauga in multe retete ori in sandvisuri.

Iarba grasa mai ajuta de asemenea la cresterea nivelului de energie si reduce in mod natural riscul de tulburari care se dezvolta la copii, precum ADHD ori autism.

Destul de uimitor, nu? Deci, data urmatoare cand vezi iarba grasa crescand in curtea ta, poti sa te bucuri si sa o consumi cu incredere.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: Healthy Food Longer Life