Presara niste sare prin gradina si vezi ce se intampla! O sa faci mai des chestia asta

Pretty Vegetable garden with flowers, stone pathway, trellis, growing lettuce plants, cabbage, tomatoes, dahlias, climbing cucumbers on stake poles, onions, beans in nice rich dark soil dirt

Daca vei presara sare in gradina, vei observa efectele benefice ale acesteia asupra plantelor tale. Iata cum trebuie sa procedezi pentru efecte uimitoare.

Trebuie sa amesteci 200gr de sare in 2 litri de apa si sa iti stropesti plantele bolnave cu amestecul rezultat. Astfel, nu doar ca iti vei trata plantele bolnave, dar ai putea sa previi imbolnavirea acestora.

Sarea poate fi de ajutor si in cazul in care ai plantat sfecla in gradina. In scopul de a ii asigura cresterea necesara, trebuie sa dizolvi 35-50 de grame de sare intr-un litru de apa. Dupa aceea, uzi planta cu amestecul obisnuit. Este esential sa folosesti aceasta metoda chiar atunci cand incep frunzele sa creasca. Solutia se aplica printre randurile de sfecla.

De asemenea, prin folosirea de sare te poti asigura ca ceapa ta nu va fi distrusa de insectele daunatoare. Trebuie doar sa presari sare in locurile unde ai plantat ceapa. Pentru 10 metri patrati de pamant este nevoie de un kilogram de sare, dupa care se uda solul.

Mai mult decat atat, boabele de mustar pot fi de asemenea utile daca vrei sa scapi de insectele care iti distrug plantele. Acestea se presara in special la baza plantei, dar si in locurile in care daunatoarele au aparut.

In cazul in care ai plantat cartofi, ai putea folosi solutie facuta din usturoi, pentru a asigura cresterea acesteia. Se prepara solutia printr-un kilogram de usturoi zdrobit si cinci litri de apa. Inainte de a planta cartofii se pun in aceasta solutie si se lasa cateva ore. Cartofii vor creste mult mai sanatosi.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Adaptare dupa sursa: teo

Photo: gardensdecor.com