Uimitoarele beneficii ale uleiului de cocos

0

Mirosul si gustul nucii de cocos este unul familiar pentru toata lumea, insa nu multa lume stie de beneficiile acestuia asupra sanatatii si a frumusetii noastre. Vechiul sistem medical indian din Ayurverda folosea uleiul de cocos ca si element de baza in tratarea diverselor afectiuni. Acesta este cunoscut ca si unul dintre cele mai sanatoase uleiuri de pe planeta, fiind de asemenea nenumarate dovezi in acest sens.

“ Farmacie intr-o sticla” era denumirea pe care acesta o purta in anii 50, iar potrivit doctorului Millet de la Universitatea Harvard, uleiul de nuca de cocos are un continut de 92% de grasimi saturate, adica mult peste media uleiurilor comestibile. Datorita acestor legaturi chimice saturate, uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, spre deosebire de alte uleiuri.

Exista o multime de foloase pe care le putem lua din acest ulei, insa noi ti-am facut o lista cu beneficiile principale:

  1. Acesta este un antioxidant eficient, datorita acidului lauric, MCT-ul prezent, avand o activitate antimicrobiana puternica impotriva fungilor si a diferitilor virusi. Exista dovezi care confirma eficienta acidului lauric care ucide bacteriile care pot cauza Staphylococus. Un studiu recent publicat de catre Royal Society of Chemistry in 2013, realizat la Universitatea din Kerala, India, arata ca o dieta bogata in ulei virgin de ulei de cocos ajuta in reducerea stresului oxidativ, care este responsabil pentru o varietate mare de tulburari, precum Alzheimer sau chiar si cancer.
  2. Eficient in eliminarea grasimilor, intr-o lume in care obezitatea este o afectiune cu care multa lume se confrunta. In 1996, cercetatorii de la Facultatea de medicina din Geneva au au aflat ca uleiul de nuca de cocos creste consumul de energie cu pana la 5% in numai 24 de ore, echivalentul a 120 de calorii arse pe zi.
  3. Ajuta in hidratarea pielii, fiind folosit intr-o varietate de cosmetice naturale, care ajuta la aspectul radiant si sanatos al pielii, oferind o textura catifelanta acesteia. De asemenea, fata de alte uleiuri, patrunde mult mai repede in par. De asemenea, acesta este foarte util in tratarea eczemelor sau a sporiasisului. Se poate folosi pe intreg corpul sau chiar si pe post de demachiant.
  4. Benefic asupra texturii firelor de par, fiind un inlocuitor ideal pentru balsam, deoarece lasa aspect matasos parului, oferindu-i totodata o stralucire sanatoasa. Acesta protejeaza proteinele din par si reduce semnificativ pierderea acestora, motiv pentru care se recomanda folosirea acestuia atat inainte cat si dupa spalare. Se aplica uleiul de cocos pe par, seara, si se spala in dimineata urmatoare.

Uleiul de cocos se poate casi atat in magazinele specific naturiste, cat si in supermaket-uri. Ideal este sa citesti eticheta uleiului pe care il cumperi, tarile producatoare de ulei de cocos natural fiind India, Sri Lanka, Indonezia, Malaezia, Filipine si parti din Caraibe.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Adaptare dupa sursa: dot.ro

Photo: lifeadvancer.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!