Dupa ce privesti acest video, nu vei mai manca taietei instant

Inainte sa incepem cu acset articol, as dori sa va pun o intrebare simpla – cat de des mancati taietei instant? Cu totii stim ca taieteii instant pot fi foarte deliciosi, daca sunt combinati cu sosurile potrivite. Partea buna este ca sunt o gustare ieftina, rapida si gustoasa pe care toata lumea o adora. Puteti sa-I folositi ca o optiune rapida la scoala, lucru, sau cand nu aveti timp sa preparati mancarea.

Din nefericire, ar trebui sa stiti ca taieteii instant pot fi foarte daunatori pentru sanatate, deoarece acestia nu au de loc valoare nutritiva. In acest articol, va vom arata patru motive pentru care ar trebui sa evitati taieti instant.

Bogati in sodiu

Taieteii instant sunt incarcati cu sodiu, acesta fiind adesea folosit in alimentele ambalate pentru a le imbunatati gustul. Stim cu totii ca sodiul poate fi foarte daunator pentru sanatate. Poate creste tensiunea arteriala si creste riscul de boli de inima si accident vascular cerebral.

Contine grasimi saturate

Taieteii instant sunt plini de grasimi saturate. Diferenta intre grasimile sanatoase si nesanatoase este ca nu toate provoaca obezitatea. Ar trebui sa stii care sunt grasimile sanatoase deoarece sunt o sursa importanta de energie, dar din pacate taieteii nu au nici una dintre acestea. Sunt bogati in lipoproteine cu densitate scazuta care cresc colesterolul si riscul bolilor de inima.

Pline de conservanti

Taieteii instant sunt incarcati cu conservanti. Ar trebui sa stii ca fideaua instanta contine hidroxianisol butilat(BHA) si t-butilhidrochinona(TBHQ) pentru a le prelungi durata de conservare. Desi FDA aproba consumul moderat al acestor conservanti, expunerea pe o perioada mai lunga poate provoca cancer.

Contin glutamat monosodic

Anumiti taietei instant, dar nu toti, contin glutamat monosodic pentru a le spori aroma. Potrivit celor mai recente statistici, cercetatorii au descoperit ca persoanele care consuma in mod regulat glutaman monosodic sufera de dureri de cap severe, dureri de piept, amorteala la nivelul gatului si gurii si episoade excesive de transpiratie si inroseala.

Daca ati gasit util acest articol, nu uitati sa il distribuiti prietenilor si familiei!

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017
Sursa: healthylifeidea.com