Greseli pe care sa le eviti in igiena dentara

Putina lume respecta cu constiinciozitate regulile de igiena orala. Daca nu sunteti de acord cu aceasta afirmatie, incercati sa va amintiti cand v-ati schimbat ultima oara periuta de dinti.

Iata cateva greseli frecvente:

Alegerea periutei de dinti

Periatul dintilor nu este similar cu frecarea podelelor. Periutele de dinti sunt disponibile in trei variante de la tare la moale iar alegerea acesteia trebuie sa tina cont de specificul fiecaruia. Medicul dentist poate sa recomande pe cea potrivita.

Durata prea scurta a periajului

Este recomandata perierea dintilor cel putin 2 minute la fiecare spalare. Alocati suficient timp pentru fiecare din partile danturii astfel incat sa indepartati depunerile care vor forma in scurt timp placa.

Perierea prelungita excesiv

Un periaj prelungit excesiv poate sa fie la fel de daunator ca si periajul prea scurt. Nu periati mai mult de doua minute pentru a nu produce o subtiere prematura a smaltului dintilor.

Periajul imediat dupa consumarea anumitor alimente

Una din cele mai intalnite greseli in ingrijirea dintilor este periajul imediat dupa consumul de cafea. Cafeaua si nu numai, are proprietati acide care slabesc smaltul dintilor, ii fac vulnerabili si este total contraindicat sa va periati dintii imediat dupa consumul lor. Este indicat sa beti un pahar de apa dupa astfel de alimente acide si sa asteptati o jumatate de ora pana la periaj.

Va spalati doar dintii fara nimic altceva

Aceasta este cea mai mare greseala pe care o facem aproape fiecare din noi. Este foarte important ca, pe langa spalatul dintilor, sa folosim si ata dentara si sa periem si limba pentru a debarasa de depuneri si pentru a indeparta bacteriile care colonizeaza.

O dieta sanatoasa

Aceasta contribuie si la sanatatea orala in masura in care evitarea zaharului sau amidonului sau macar diminuarea la maxim a consumului acestora, ne protejeaza dantura.

Folosirea indelungata a aceleasi periute de dinti

Daca folositi periuta de dinti luni de zile este in detrimentul sanatatii dvs. orale. Este recomandata schimbarea ei la 2, maxim 3 luni.

Unele alimente nu pot fi indepartate doar prin periaj, astfel ca este foarte important sa folositi ata dentara, pentru indepartarea resturilor aflate intre dinti.

Evitati aceste greseli pentru o igiena orala perfecta si tinerea la distanta a medicului stomatolog.

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa-l distribuiti rudelor si prietenilor dvs.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthylifeheadlines.com