Cum sa bei apa ca sa pierzi din greutate

Poate ca suna imposibil, dar apa este un imens ajutor daca incercati sa pierdeti in greutate. Corpul va este format din aproape 70% apa, astfel incat hidratarea abundenta este mai mult decat necesara. Corpul nostru pierde o multime de apa pe parcursul zilei, asa ca noi trebuie sa o inlocuim in mod corespunzator.

Apa este primul si cel mai important pas spre pierderea in greutate.

Apa va creste procesul metabolic, ceea ce inseamna ca veti fi capabili sa ardeti calorii mai repede, curatand corpul de deseuri si actionand ca un inhibitor al apetitului. Prin consumul de cafea, produse alimentare rafinate cum ar fi uleiurile prelucrate, alimente conservate si bauturi carbogazoase corpul nostru devine acidic. Apa scade aceasta aciditate, ajutand la eliminarea toxinelor din corp. Deshidratarea are consecinte reale: vei avea pofta de zahar, dureri de cap si te vei simti extenuat.

Asa ca cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te asiguri ca bei 8 pana la 10 pahare de apa pe zi pentru a te mentine hidratat si pentru a incuraja pierderea in greutate. Iata cateva sfaturi care sa te ajute:

Luati tot timpul o sticla de apa

Purtati-o tot timpul si beti de cate ori aveti nevoie in timpul zilei.

Un pahar de apa inainte de fiecare masa poate reduce apetitul. Sentimentul de satietate va va ajuta sa beti mai putin, consumand astfel mai putine calorii pentru un rezultat mai bun in slabire. Studierea adultilor a aratat ca daca acestia beau un pahar de apa inainte de fiecare masa, pierd cu 2kg mai mult intr-o perioada de 12 saptamani decat in mod normal. Un alt studiu pe un grup de participanti obezi si supraponderali de varsta mijlocie care au baut un pahar de apa inainte de fiecare masa, a rezultat ca acestia au pierdut cu 44% mai multa greutate, comparativ cu grupul care nu a baut apa.

Daca beti apa rece ca gheata va veti stimula metabolismul, deoarece corpul trebuie sa lucreze mai din greu pentru a incalzi apa, prin urmare arzand mai multe calorii si ajutand sa pierdeti din greutate. In plus, apa rece ca gheata este mult mai revigoranta decat apa la temperatura camerei.

De unde stiti daca beti suficienta apa?

O regula generala este sa verificati toaleta dupa ce ati plecat de la baie. Veti sti ca sunteti bine hidratat daca urina este limpede sau de un galben foarte deschis. Urina mai inchisa inseamna ca trebuie sa beti mai multa apa, mai ales daca aveti ca scop pierderea in greutate.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: Sites at Penn State