Cum sa il faci pe sotul tau sa te ajute prin casa

When woman cleaning flat man is watching tv

Este timpul sa incetati sa va mai luptati pe treburile in casa. Cine credea ca anumite cupluri inca se mai cearta pe tema treburilor casnice?

Poate doar mai de mult cand rolurile erau “batute in cuie”. Cand barbatul avea grija de curte si garaj (si cateva sarcini in casa), iar femeia se ocupa de restul “treburilor casnice”, inclusiv ingrijirea copiilor, pregatirea meselor, a rufelor, curatenie (care includea stergerea prafului, aspirarea, curatarea bailor si altele)

Dar astazi, multi cred ca responsabilitatile casei apartin atat femeii cat si barbatului. Trebuie sa existe o divizare a responsabilitatilor. De ce a devenit acest lucru o problema asa de mare pentru cuplurile din ziua de azi? De ce conflictul responsabilitatilor casnice a devenit unul dintre motivele principale pentru care cuplurile cauta ajutor si consiliere?

Iata cateva idei care sa le puneti in practica si care va vor ajuta sa aveti mai putine certuri legate de aceasta tema, avand astfel o casnicie mai fericita!

  1. Discutati-va asteptarile

Vorbiti despre cum era casa voastra atunci cand ati crescut – lucrurile la care mama si tatal vostru obisnuiau sa va ajute – si ce asteptari ati putea avea. Vorbiti despre ce asteptari realiste si/sau nerealiste aveti. Discutati despre un plan prin care sa impartiti responsabilitatea.

       2. Comunicati unul cu celalat

Femeile adesea fac o greseala enroma atunci cand isi roaga partenerul sa le ajute. Acestea fac presupuneri ca cealta persoana stie la ce se gandesc si cunosc felul in care acestea vor sa faceti treaba, lasandu-va cu impresia ca solicitarea de ajutor nu va este auzita de partener.

Daca este ceva pe lista ce doriti sa fie facut intr-un anume fel, atunci ar trebui sa faceti acest lucru si sa nu-l lasati pe seama partenerului. Dar daca puteti sa dati drumu tendintelor perfectioneiste, atunci veti fi capabili sa lasati pe oricine sa faca orice lucru de pe lista si nu veti fi nemultumit de rezultat, ci mai de graba recunoscator pentru ajutorul acordat.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: yourtango.com