Muncit pana la epuizare si apoi abandonat la iesirea din oras! De un asemenea tratament plin de cruzime a avut parte un cal, dupa ce stapanul si-a dat seama ca nu mai poate trage la caruta.

Animalul a zacut in agonie, pe marginea drumului, pina astazi – cand a avut loc o adevarata operatiune de salvare. Urmeaza imagini care va pot afecta emotional.

Sunt imagini filmate in plina strada, care ar cutremura pe oricine. Priviti cum un individ isi taraste pe bulevard unul dintre cai – in zadar, insa. Animalul este extenuat si se prabuseste la pamant.

Un sofer care vede intreaga scena opreste imediat langa caruta si-l claxoneaza pe individ.

Dupa ce a fost pus sa traga la jug si tarat pe jos , proprietarul s-a descotorosit de cal. L-a abandonat la iesire din Iasi, pe un spatiu verde, unde animalul a zacut o noapte intreaga. Abia astazi, echipajele primariei au venit sa-l salveze.

Calul era atat de epuizat incat nici nu se putea tine pe picioare. Un utilaj l-a transportat  la padocurile facultatii de medicina veterinara din Iasi, acolo unde medicii au tras concluzia.

-Se poate ridica? Nu se poate ridica absolut deloc.

Gheorghe Solcan, prof. patologie medicala:  a fost pus brusc la munca, caii fac o boala extrem de grava, o afectiune in care fibrele musculare se distrug din cauza unui efort aparent minor.

Politia locala il cauta acum pe proprietarul calului, care – culmea! Il poate lua acasa, daca va plati costurile tratamentului.
In caz contrar, animalul va putea fi adoptat.

Sursa: stirilekanald.ro