Marijuana poate fi mai putin periculoasa decat zaharul, alcoolul si tutunul

Trei substante, de departe mult mai periculoase decat marijuana, sunt disponibile in orice moment, la cel mai apropiat magazin. Tutunul, alcoolul si zaharul, sunt substante care produc mult mai usor dependenta si sunt mult mai susceptibile de a ne imbolnavi.

Sondajele efectuate de NBC News si The Wall Street  Journal in 2014, au aratat ca tot mai multi oameni incep sa fie de acord ca “ iarba “ este mai sigura decat “ elementele zilnice “, cum ar fi berea si tigarile. Cine ar fi crezut?

Aproape jumatate dintre cei intervievati ( 49% ), au considerat ca tutunul este substanta cea mai periculoasa, urmand alcoolul, cu 24% si zaharul cu 15%. Doar 8% dintre cei intervievati au considerat ca marijuana ar fi cea mai periculoasa. Chiar si unii medici impartasesc aceeasi parere. Dr. Aaron Caroll, profesor  pediatru la Indiana School of Medicine, a declarat pentru CBS News ca primul raspuns la aceasta intrebare trebuie sa fie ca, nici una dintre optiuni nu este sigura, dar, totusi, considera ca alcoolul este cel mai rau.

Caroll a spus “ luand in considerare toate datele si cautand care este pericolul mai mare, putem spune ca “ iarba “ este mai sigura decat alcoolul “.El a mai constatat ca cele mai multe infractiuni care implica marijuana au de-a face cu distributia ilegala si nu cu fumatorii de iarba. Pe de alta parte, exista o multime de infractiuni comise care au ca si componenta consumul de alcool, acesta contribuind in special la atacuri violente. “Este mult mai rau decat ce se intampla cu fumatorii de iarba “.

Pe langa faptul ca este responsabila  de comiterea a mai putine infractiuni, iarba nici nu creeaza dependenta atat de puternica. Studiile arata ca doar 9% dintre persoanele care o experimenteaza, devin dependente la un moment dat. Comparativ cu alcoolul, la care mai mult de 20% dintre cei care-l incearca devin dependenti sau abuzeaza. Deci, probabilitatea ca alcoolul sa produca probleme mari in timp, este mult mai mare.

Singurul motiv real pentru care alcoolul si tutunul  sunt mai usor acceptate in societate este ca apartin culturii noastre de mai mult timp. Marijuana este privita acum in acelasi mod in care a fost alcoolul in timpul prohibitiei. Interdictia privind alcoolul s-a incheiat in 1933; nu ar fi timpul oare sa se incheie si pentru marijuana?

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: peacefulcentury.net