Scapa din parul incarnat cu acest remediu facut in casa

Parul care se incolaceste si creste inapoi in piele, fara ca acesta sa iasa la suprafata se numeste fir de par incarnat. Acestea pot provoca iritatii si pot fi destul de problematice. Astfel, noi va vom oferi cateva sfaturi pentru a scapa de ele:

Miere si sare – faceti un amestec de ½ cana de sare de mare si ½ ceasca de miere si frecati pielea usor in timp ce faceti dus. Clatiti la sfarsit cu putin sapun delicat si apa.

Avocado, migdale si fulgi de ovaz – hidratati pielea uscata cu acest amestec facut din 1/3 cana de migdale macinate, 1 avocado piure si 1 cana de fulgi de ovaz. Masati-l usor in piele folosind o miscare circulara si apoi clatiti cu apa.

Indeparatati firele de par in conditii de siguranta – inmuiati penseta in alcool pentru a o dezinfecta. Exfoliati pielea din jurul parului incarnat, pentru a scapa de celulele moarte, iar apoi tamponati pielea cu un prosop ud cald. Astfel, pielea va deveni mai moale si astfel puteti folosi penseta pentru a apuca firul de par si sa-l smulgeti afara.

Hidratare – chiar si atunci cand nu crezi ca pielea ta este uscata, hidrateaz-o, deoarece acest lucru ajuta la impingerea firelor de par incarnate si calmeaza pielea iritata. Folositi ulei de cocos sau alta crema hidratanta.

Miere si aspirina – aspirina contine acid salicilic care poate creste umiditatea pielii, usurand astfel eliminarea celulelor moarte. Pentru a trata firele de par incarnate, sfaramati 3 comprimate de aspirina si faceti 1 amestec adaugand 1 lingurita de miere. Aplicati amestecul pe zona afectata, lasand-o sa actioneze timp de 10 minute.

Ulei de arbore de ceai – are proprietati antiseptice care pot usura inflamatia si durerea cauzate de firele de par incarnate. Utilizati o bucata de vata pentru a aplica uleiul de 2 ori pe zi.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017
Sursa: healthycaregroup.com