24 de moduri inedite de a folosi sarea Epsom (sarea amara)

Continuati sa cititi, pentru a afla cele 24 de moduri incredibile in care puteti folosi sarea Epsom. Cateva dintre ele va vor uimi cu siguranta.

  1. Gazon si gradina – Studiile arata ca magneziul si sulful din compozitia sarii amare ajuta plantele sa creasca mai viguroase, cu flori mai frumoase si recolte mai bogate.
  2. Pedichiura –  Inmuiati picioarele timp de 5 minute in apa calda cu sapun in care ati adaugat ½ de cana de sare Epsom pentru a inmuia pielea. Apoi indepartati lacul, impingeti cuticulele si taiati unghiile. La final mai inmuiati o data in apa cu sare Epsom.
  3. Dati parului volum – Combinati cantitati egale de balsam de par si sare Epsom, aplicati amestecul pe par si lasati sa actioneze 20 de minute. Parul va castiga un volum deosebit
  4. Relaxare – Creati-va cea mai perfecta sare de baie pentru detoxifiere, adaugand doua cani de sare Epsom in apa fierbinte din cada. Stati in apa 15 minute. Pentru un efect ultra linistitor puteti utiliza sare Epsom cu lavanda sau eucalipt. La final veti constata o stare grozava de relaxare.
  5. Exfoliant facial – este una dintre utilizarile mele preferate- Se amesteca ½ de lingurita de sare Epsom cu demachiant, dupa care se maseaza delicat pielea in cercuri mici. Se clateste cu apa rece, apoi se usuca. Efectul va fi puternic racoritor.
  6. Spray pentru bucle – Combinati 1 cana de apa fierbinte, 2 linguri de sare Epsom, 1 lingurita de gel de aloe vera si ½ de lingurita de balsam de par, intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizati parul si apasati usor cu mana pentru a obtine efectul de valuri.
  7. Fabricati-va singuri cristalele pentru clatit – Amestecati 4 cesti de sare Epsom si 20 de picaturi de ulei esential. Utilizati ¼ de cana la o incarcare si adaugati-o in masina de spalat  la inceputul programului. O metoda ieftina si eficienta!
  8. Indepartarea aschiilor – Inmuiati degetul afectat in apa cu sare Epsom pentru a indeparta aschia mai usor.
  9. Exfolierea pielii – Dupa dus masati pielea umeda cu un pumn de sare Epsom, in vederea unui tratament spa la domiciliu.
  10. Tratarea muscaturilor de tantari – Aplicati o compresa cu apa si sare Epsom ( 2 linguri la o cana de apa ), pentru a alina simptomele neplacute.Iata inca una dintre utilizarile mele preferate.
  11. Dureri musculare si artrita – In cazul durerilor musculare sau articulare, o baie cu sare Epsom este modalitatea perfecta de alinare. Adaugati 2 cani de sare Epsom la apa fierbinte din cada si scufundati-va in ea timp de 15 minute.
  12. Curatarea faiantei – Amestecati in proportii egale solutie pentru spalarea veselei cu sare Epsom. Clatiti cu apa curata. Aceasta este o metoda rapida de curatare si in plus foloseste produse naturale in locul produselor chimice dure.
  13. Baie de seara pentru copii – Adaugand o cana de sare Epsom in apa de baie a copiilor, le asigurati un somn mai linistit.
  14. Alinarea durerilor de cap – Dovezile arata ca o baie cu sare Epsom usureaza durerile de cap.
  15. Acnee – Datorita efectelor antibacteriene, antifungice si antivirale, sarea Epsom este extraordinara in tratamentul acneei.
  16. Elimina mirosul mainilor si picioarelor – Adaugati 3 linguri de sare epsom la 1 litru de apa calda si inmuiati mainile sau picioarele pentru 15 minute.. Inmoaie pielea, face unghiile lucioase si elimina mirosurile neplacute.
  17. Ajuta in cazurile de constipatie – Adaugati 1-2 lingurite de sare epsom la 250 ml de apa potabila, pentru a elimina imediat constipatia. Proportiile le gasiti si pe ambalajul de sare, dar pentru siguranta consultati medicul inainte de ingerare.
  18. Amelioreaza arsurile solare – dizolvati 2 linguri de sare Epsom intr-o cana de apa si pulverizati arsurile solare usoare.
  19. Eliminarea infectiilor – In cazul unor infectii minore la maini sau picioare, inmuiati membrul afectat in apa fierbinte cu sare Epsom, timp de 10 minute, pentru a curata zona. Inainte de tratament consultati medicul, deoarece unele infectii stafilococice sunt agravate de apa fierbinte.
  20. Tratarea racelilor comune – Baile cu sare Epsom accelereaza vindecarea deoarece au efect de detoxifiere. Pentru eficienta actionati de la primele simptome ale racelii.
  21. Reducerea inflamatiei  – Baile cu sare Epsom reduc echimozele si tumefierile.
  22. Alunga melcii – presarati sare epsom pe zona de unde doriti sa indepartati melcii.
  23. Indepartarea punctelor negre de pe piele – Amestecati o lingurita de sare Epsom, cu 3 picaturi de iod si o jumatate de cana de apa clocotita. Tamponati punctele negre cu aceasta solutie, pentru a le extrage in mod natural.
  24. Insecticid – Amestecati sare Epsom cu apa, apoi pulverizati pe plante pentru a indeparta insectele in mod natural.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: naturehealthfamily.com