Cercetatorii au descoperit o planta care combate dementa si creste memoria cu 75%

Rozmarinul este o planta populara, de obicei folosita pentru diferite feluri de mancare, garnituri si diverse datorita mirosului sau unic, placut. Cu toate acestea, oamenii de stiinta confir,a ca aceasta planta pote fi mai utila in tratarea dementei si a Alzheimerului.

In Hamlet, Shakespeare a scris: “Exista rozmarin, e pentru a-ti aminti: roaga-te, iubeste, aminteste-ti”. El probabil a fost constient de aceste proprietati ale acestei plante benefice.

Studiile au aratat ca rozmarinul are efecte puternice in cazul pierderilor de memorie si la debutul incetinirii mentale asociate cu bolile. Mark Moss si echipa lui stiintifica a examinat efectele mirosului emis de uleiul esential de rozmarin asupra creierului, si a facut descoperiri uimitoare!

Exista o legatura puternica intre mirosul acestei plante naturale si imbunatatirea cognitiva, sau mai specific, pentru retentia de memorie! Subiectii care au participat la studiu si-au imbunatatit scorul asupra diferitelor rechemari vizuale si sarcini de vizualizare cu ajutorul unui damf de rozmarin.

De asemenea, un alt studiu a aratat ca rozmarinul a oferit efecte pozitive in tratamentele pacientilor cu dementa si Alzheimer. Descoperirile au fost impresionante:

“Toti pacientii au prezentat o ameliorare semnificativa a functiei cognitive pe ambele teste dupa tratament. In special, pacientii cu Alzheimer au prezentat o ameliorare semnificativa a scorului total.”

Concluziile acestor studii dau speranta ca rozmarinul poate fi un remediu natural puternic pentru dementa si Alzheimer. Prin urmare, pentru stimularea performantei creierului, trebuie doar sa luati o gura de rozmarin!

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017
Sursa: healthycaregroup.com