Femeia care a impresionat o tara intrega cu mesajul ei in timp ce strangea gunoaiele din Piata Victoriei are un sfat pentru cetateni: „Dati dovada ca sunteti romani!”

Doinita Baboianu, femeia care a cucerit inimile a milioane de oameni dupa protestele organizate in Piata Victoriei, a vorbit despre ea si le mai da un singur sfat romanilor: sa fie mandri ca sunt romani.

Jurnalistii de la Adevarul au gasit-o pe femeia care a fost filmata in timp ce stragea gunoaiele din Piata Victoriei. Imaginile cu ea si mesajul ei au devenit virale pe Facebook: „Viitorul vostru este in mainile lor. Luptaţi, copiilor!”, spunea ea atunci.

Doinita a declarat ca nu a facut niciun apel, ci doar i-a rugat pe romani sa se uneasca.

„Sunt vaduva, sunt si eu mama, chiar daca nu mai sunt copiii cu mine, ii iubesc oriunde ar fi. Atat i-am invatat, sa munceasca. (…) Eu nu am inspirat pe nimeni. Nu am facut niciun apel personal. Am spus doar sa se uneasca, sa dea dovada ca sunt romani, sa nu ajunga rau. Eu atat vreau sa stie tot romanul: eu ma mandresc ca sunt romanca si ii rog si pe ei ca orice ar face in continuare si oriunde ar fi, sa fie mandri ca sunt romani. Vreau ca sa ne iubim unii cu altii, vreau ca sa fie dreptate, pe cale amiabila”, a mai spus aceasta intr-o transmisiune live pe Facebook.

Intrebata daca vrea sa fie ajutata, femeia a spus ca nu: „Am convingerea ca toti romanii sunt necajiti si traiesc cu chiu, cu vai. Pana acum am mancat panine. De ce sa iau cozonacul de pe farfuria altuia? Multumesc din suflet”.

Sursa: stirilekanald.ro