Clubul Bamboo din Capitala a ars in totalitate. 41 de persoane au ajuns la spital, zece dintre ele sunt inca internate

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă noaptea, în clubul Bamboo din Capitală, acesta arzând în totalitate. 41 de persoane au ajuns la spital, zece dintre ele mai sunt internate.

UPDATE 12:00 41 de persoane au ajuns la spital, zece dintre ele mai sunt internate

UPDATE 10:59 Incendiul de la clubul Bamboo a fost stins. Pompierii au reusit sa invinga flacarile. Din local s-a ales scrumul.

UPDATE 10:46 Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune ca nu exista nicio autorizatie emisa de catre primarie pentru Clubul Bamboo, precizand ca administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizatiei de functionare, dar acesta era incomplet si a fost retras pentru completare.

El a precizat ca clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizatiei termenul a fost prorogat pana in iunie 2017.

Edilul a mai spus ca Primaria Sectorului 2 nu a emis niciun fel de autorizatie pentru club.

Update 10:15 Dumitru Badragan, avocatul administratorului clubului Bamboo, spune ca nu poate afirma ca localul nu avea autorizatie, ca cea mai mare parte a documentelor probabil au fost distruse in incendiu, dar ca a cerut duplicatele. El a precizat ca administratorul se afla la spital pentru niste investigatii medicale si ca urmeaza sa mearga la audieri.

”Noi am solicitat clientilor toate documentele pe care le aveau. Foarte multe din documentele erau in incinta clubului si banuim ca s-au pierdut, dar exista duplicate si i-am rugat pe cei care reprezinta societatea sp le prezinte organelor abilitate”, a declarat Dumitru Badragan.

El a precizat ca, in lipsa documentelor,  nu poate afirma ca nu exista autorizatia de functionare. In privinta audierilor, avocatul a spus: ”Din câte stim, exista invitatie catre Politia Capitalei si asteptam sa fim anuntati. stim ca administratorul era la spital pentru niste investigatii medicale si asteptam sa fim contactati când se va deplasa la Politie”.

Avocatul a precizat ca, deocamdata, organele abilitate nu au solicitat documente. El a spus ca nu are cunostinta depre amenzi aplicate in cazul clubului. Avocatul a mai mentionat ca se pare ca incendiul a izbucnit intr-o zona in care nu era clienti.

Update 10:14 Presedintele Klaus Iohannis spune, despre incendiul din Clubul Bamboo din Capitala, ca am trecut pe lânga o alta tragedie de proportii, iar reguli si legi au fost, se pare, din nou incalcate. seful statului mai afirma ca societatea va fi mereu in pericol atât timp cât nu vom intelege ca legea e una pentru toti,

„In incendiul din clubul bucurestean nu si-a pierdut viata, din fericire, nici un om. Am trecut, insa, pe lânga o alta tragedie de proportii. Reguli si legi au fost, se pare, din nou incalcate. Pâna nu vom intelege odata pentru totdeauna ca legea e una pentru toti, societatea va fi mereu in pericol. Le doresc insanatosire grabnica celor raniti si multumesc salvatorilor!„, a scris presedintele pe Facebook, sâmbata dimineata.

Update 10:02 Ministrul de Interne, Camern Dan, a precizat ca exista un termen pâna la 30 iunie 2017 in care clubul Bamboo trebuia sa obtina autorizatia de functionare si ca au fost facute mai multe controale la acest local, ultimul având loc recent.

”Am facut primele verificari privind autorizatia clubului si vom emite un punct de vedere”, a precizat Carmen Dan, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Update 10:00

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis dosar penal in rem in cazul incendiului de la clubul Bamboo, la aceasta ora fiind audiate mai multe persoane

”Cercetarile au fost preluate de Parchetul Tribunalului Bucuresti si Serviciului Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei”, au precizat reprezentantii politiei.

La rândul sau, purtatorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucuresti, Bogdan Staicu, a declarat pentru News.ro ca a fost deschis dosar penal pentru incendiul de la Bamboo si se fac cercetari in rem pentru faptele de distrugere din culpa si vatamare corporala.

El a precizat ca in acest dosar la Politia Capitalei vor fi audiate mai multe persoane, in calitate de martor, pentru ca in aceasta etapa cercetarea este doar asupra faptelor.

Potrivit sursei citate, cercetarea la fata locului va putea fi facuta dupa ce incendiul va fi stins de pompieri.

Avocatii administratorilor clubului Bamboo sustin ca acesta avea toate documentele necesare functionarii, conform normelor legale, ca au fost respectate toate reglementarile privind caile de acces si de evacuare si ca toate dotarile in caz de incendiu au fost functionale, dupa cum demonstreaza si numarul mic de persoane care au necesitat ingrijiri medicale si faptul ca acestea nu au suferit rani grave.

Ei au precizat ca administratorii clubului vor merge la audieri.

Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat ca Clubul Bamboo nu avea autorizatie de functionare, iar in aceasta luna urma sa fie amendat. El a precizat insa ca planul de actiune la incendiu al clubului era avizat de ISU.

”Clubul nu avea autorizatie de functionare si autorizatie de constructie receptionata. Acesta este si motivul pentru care nu avea autorizatie de functionare”, a spus viceprimarul, intr-o interventie la Digi 24.

El a spus ca nu stia aceste lucruri, dar ca s-a interesat sâmbata dimineata. Popescu a precizat ca acest club a fost amendat din acest motiv anul trecut, urma sa fie din nou amendat in aceasta luna si urma sa ii fie suspendata si activitatea.

Viceprimarul a subliniat insa ca ISU a avizat planul de actiune in caz de incendiu al clubului Bamboo.

El a spus ca clubul avea documentatia pentru functionare, dar era incompleta. ”Avea documentatia depusa la noi, dar nu era completa. in luna ianuarie ar fi fost amendati, nu au ajuns la ei cei de la control”, a explicat Dan Cristian Popescu.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate. 38 de persoane au fost duse la spital. Şapte au rămas internate. O victimă în stare gravă. Raed Arafat: Se continuă intervenţia. Incendiul este controlat
Un incendiu a izbucnit, sâmbătă noaptea, în clubul Bamboo din Capitală, acesta arzând în totalitate. 38 de persoane au fost transportate la spitalele din Capitală, fiind intoxicate cu fum. Una dintre victime, intubată. 27 autospeciale SMURD, la faţa locului.
Update 08.26 Avocatul patronilor Bamboo: A fost respectat planul de evacuare. Cercetările, preluate de PTB
Avocatul patronilor clubului Bamboo a mers la faţa locului în timpul intervenţiei pompierilor, acesta precizând că s-au făcut lucrări de renovare anul trecut, instalaţiile fiind noi, şi că s-a respectat planul de evacuare. Cercetările legate de incendiu, preluate de Parchetul Capitalei.
„Până la acest moment nu au fost date declaraţii, vor merge la poliţie, vor da declaraţii (n.r. patronii clubului). Sunt lucrări care au fost făcute anul trecut, clubul a fost redeschis anul trecut. Urmează să avem un raport al pompierilor să vedem de la ce a izbucnit. Acest club a respectat toate obligaţiile legale privind căile de acces şi evacuare. A fost respectat planul de evacuare, nu au fost situaţii nefericite în care să nu fie evacuaţi”, a declarat Dumitru Badragan, avocatul patronilor clubului Bamboo.

Update 08.26 Avocatul patronilor Bamboo: A fost respectat planul de evacuare. Cercetările, preluate de PTB
Avocatul patronilor clubului Bamboo a mers la faţa locului în timpul intervenţiei pompierilor, acesta precizând că s-au făcut lucrări de renovare anul trecut, instalaţiile fiind noi, şi că s-a respectat planul de evacuare. Cercetările legate de incendiu, preluate de Parchetul Capitalei.
„Până la acest moment nu au fost date declaraţii, vor merge la poliţie, vor da declaraţii (n.r. patronii clubului). Sunt lucrări care au fost făcute anul trecut, clubul a fost redeschis anul trecut. Urmează să avem un raport al pompierilor să vedem de la ce a izbucnit. Acest club a respectat toate obligaţiile legale privind căile de acces şi evacuare. A fost respectat planul de evacuare, nu au fost situaţii nefericite în care să nu fie evacuaţi”, a declarat Dumitru Badragan, avocatul patronilor clubului Bamboo.

Update 07.58 38 de persoane rănite în incendiul din Bamboo au ajuns la spitalele din Bucureşti, şapte dintre acestea fiind internate. 21 de victime au fost transportate de SMURD şi ambulanţe la unităţile medicale, altele prezentându-se singure.

Ultimele informaţii transmise de ISU arătau că şapte persoane au rămas internate în spitale.

„Persoana intubată şi ventilată, starea ei evoluează bine, a fost scoasă de pe aparate, este în stare bună, este conştientă”, a declarat Raed Arafat.

Update 07.36 MAI: 021.206.40.50, numărul de telefon la care pot suna rudele celor care s-au aflat în Bamboo

La nivelul MAI s-a activat o linie telefonică, 021.206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii despre alte posibile victime este rugat să sune la numărul anunţat.

Update 06.44 Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă dimineaţa, fiind prezent la intervenţia autorităţilor la clubul Bamboo, care a ars în totalitate, că urmează ca un echipaj ISU să verifice dacă au fost persoane care nu au putut ieşi din club şi au fost surprinse de flăcări.

„Nu avem persoane pe care să le evacuăm. Se continuă intervenţia, lupta cu incendiu şi o să se verifice zona care a fost afectată să vedem dacă au fost persoane suprinse care nu au putut să iasă. După ce intră pompierii înăuntru şi caută, vom vedea dacă sunt persoane suprinse. (…) Clădirea este prăbuşită, incendiul este controlat. Echipele medicale de intervenţie, în mare parte, le-am trimis la bază şi colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor. La momentul actual lucrăm la lichidarea ultimelor focare. Clădirea e prăbuşită în totalitate, au rămas elemente de contrucţie care nu reprezintă siguranţă pentru pompieri. Până nu vom verifica toată zona nu avem de unde să ştim că nu sunt victime”, a declarat Raed Arafat.

Update 06.26 La Spitalul Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulanţe sau deplasare benevolă) şi au rămas trei, dintre care un pacient intubat. La Spitalul Universitar au mers cinci persoane şi au plecat toate după ce au fost consultate. La Spitalul Pantelimon s-au prezentat două persoane, ambele fiind internate. La Spitalul Colentina s-au prezentat trei persoane, una rămânand internată. O altă persoană a fost transportată la Spitalul Elias, fiind internată.

Update 06.02 13 persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca, una fiind intubată, cinci victime la Universitar, două la Pantelimon şi alte două care între timp au părăsit unitatea medicală, la Spitalul Colentina. Flăcările au cuprins o suprafaţă de 2500-3000.

„Nu are cum să ia foc de la o ţigară. Nu s-a auzit explozie, toată lumea s-a luat în braţe şi a ieşit afară. Noi eram la intrare, eram o gaşcă mare pe terasă, am apucat toţi să ieşim. S-a spus că de pe scenă a pornit focul”, spune un martor.

„Noi, când am ieşit, era doar fum care venea de afară. S-a fumat toată noaptea în club deşi ospătarii au cerut să nu se mai fumeze, se fuma”, susţine o tânără care a fost în club.

Clubul a ars în întregime, cea mai mare parte din clădire fiind prăbuşită. Scafandrii au verificat zona adiacentă clubului, pe lac, nefiind persoane găsite. La faţa locului s-a constituit un punct de triaj al victimelor.

La faţa locului au ajuns peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, dispunându-se chemarea pompierilor la serviciu din turele libere. Acţiunile se concentrează pentru limitarea propagăarii incendiului către vecinătăţi, existând posibilitatea ca flăcările să se extindă.

Ştire 05.35 Zece persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca, alte două fiind duse la Pantelimon. Victimele au expunere la fum şi posibilă stare de hipotermie, existând cel puţin o persoană intubată, anunţă ISU Bucureşti-ISU.

La momentul transmiterii ştirii pompierii caută şi alte persoane care ar putea fi suprinse de flăcări. Cea mai mare parte din clădire este prăbuşită. Scafandrii au verificat zona adiacentă clubului, pe lac, nefiind persoane găsite. La faţa locului s-a constituit un punct de triaj al victimelor.

La faţa locului au ajuns peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de ambulanţe SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, dispunându-se chemarea pompierilor la serviciu din turele libere. Acţiunile se concentrează pentru limitarea propagăarii incendiului către vecinătăţi, precizeaza Mediafax.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: stirilekanald.ro