Nu ai fi banuit vreodata ca acestea sunt semne ale hipotiroidismului

0

De foarte multe ori suntem tentati sa asociem unele simptome cu raceala sau gripa si sa lasam timpul sa duca la disparitia lor.

 

Totusi, unele dintre acestea pot fi semne ale unor afectiuni mai serioase cum ar fi de pilda ametelile care pot fi simptomul unor probleme la inima in special la femei.

 

Avand in vedere acestea este important sa invatam semnele pe care ni le transmite corpul pentru ca aceasta ne poate ajuta sa depistam in timp util boli grave.

 

Tiroida este o glanda localizata la nivelul gatului si este responsabila cu producerea de hormoni cu rol foarte important in bataile inimii, temperatura corpului si metabolismului.

 

Dezechilibrele se pot produce in ambele sensuri de crestere sau micsorare a productiei de hormoni.

 

Cele mai comune semne ale dezechilibrelor sunt:

 

Disconfort in zona gatului in exterior sau in interior.

 

Daca simtiti durere, umflaturi sau disconfort in zona gatului este posibil sa aveti probleme de tiroida si este bine sa vizitati imediat medicul dvs. specialist.

 

Tensiune marita

 

Daca ati constatat ca aveti tensiunea marita iar schimbarea dietei si exercitiile fizice nu dau rezultate, atunci ar trebui sa va verificati glanda tiroida. O functionare improprie a tiroidei poate sa duca la cresterea nivelului de colesterol si in final la o inima marita sau chiar infarct.

 

Pierderea parului si pielea uscata

 

Hipotiroidismul poate fi semnalat prin pielea uscata chiar si in timpul iernii, unghiile casante sau pierderea parului si chiar a genelor.

 

Cresterea brusca in greutate

 

Aceasta poate sa fie una din consecintele grave ale dereglarilor glandei tiroide.

 

Constipatia

 

O intrerupere a productiei de hormoni de catre glanda tiroida duce la o scadere a ritmului procesului metabolic.

 

Pofta de mancare crescuta sau pervertirea gusturilor

 

Daca gustul alimentelor pe care le mancati este ciudat si diferit de cel pe care il stiti poate sa fie efectul functionarii reduse a glandei tiroide.

Daca aveti o pofta de mancare de nepotolit este posibil sa suferiti de hipertiroidism sau de o tiroida hiperactiva.

 

Dureri musculare

 

Daca simtiti in mod frecvent dureri musculare in maini, picioare, brate poate sa fie din cauza glandei tiroide. Hormonii produsi de glanda tiroida au un rol important in activitatea nervilor si acestia trimit semnale in restul corpului.

 

Stare de confuzie

 

Tiroida poate sa produca stari de confuzie iar un exces de activitate a tiroidei poate sa produca probleme de memorie si de concentrare.

 

Palpitatii

 

Daca aveti senzatia ca inima o ia razna mai tare decat atunci cand sunteti indragostiti sau ca inima sare cate o bataie din cand in cand sau ca va pulseaza venele in unele parti ale corpului poate sa fie semnul ca sunt prea multi hormoni tiroidieni in sistem

 

Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti rudelor si prietenilor dvs.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: nutrilover.com

PHOTO: steptohealth.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!