5 obiceiuri care inrautatesc problemele tiroidiale

0

Potrivit Asociatiei Americane de Tiroida, mai mult de 12% din populatia SUA va dezvolta o forma de boala tiroidiana in timpul vietii. Efectele unei astfel de boli poate fi destul de omniprezenta, perturba somnul, starea de spirit, metabolismul si memoria.

Luand toate acestea in considerare, boala de tiroida nu trebuie sa fie un nor negru agatat deasupra capului. Cu o planificare si stil de viata atent, puteti gestiona starea dumneavoastra.

Azi va vom prezenta 5 obiceiuri care orice persoana cu probleme tiroidale ar trebui sa le evite, cat de mult posibil.

  1. Stresul

Un studiu publicat in jurnalul Behavioral Brain Research, raporteaza ca stresul si conditia de tiroida combinate pot produce simptome pe termen lung cum ar fi insuficientele de memorie. Potrivit EverydayHealth.com, acest lucru este din cauza stresului care suprima secretia de hormoni a tiroidei – care sunt deja sub atac la pacientii cu o forma de boala tiroidiana.

  1. Fumatul

In 1995, cercetarorii au desccoperit ca fumatul creste severitatea problemelor tiroidiene. Acest lucru este in mare parte datorita prezentei cianurii in fumul de tutu. Cianura este un agent anti-tiroidian, care opreste glanda de hormoni care sintetizeaza legatura la receptorii lor. Acest lucru poate afecta si ficatul, printre alte organe.

Desigur, sa scapi de obiceiul de a fuma nu e lucru usor. Din fericire, natura are cativa compusi care te pot ajuta. Frunza de Stevie este una din plantele care pot suprima pofta de fumat.

  1. Utilizarea de soia

Toata lumea ar trebui sa se opreasca din a consuma soia – in special persoanele cu tiroida. Dupa cum relateaza Dr. Mercola, soia contine o intreaga serie de compusi care afecteaza in mod negativ glanda tiroidiana. Soia inhiba de asemenea eficacitatea diferitelor tratamente tiroidiene.

  1. Consumul excesiv de legume crucifere crude

Conform Oregon State University, consumul excesiv de legume, cum ar fi varza si napi pot afecta functia tiroidiana la persoanele cu deficit de iod. Acest lucru se datoreaza glucosinolatelor din aceste legume, pe care organismul o transforma in goitrin – un compus care impiedica secretia hormonala. Asta nu inseamna ca nu mai puteti consuma legume crucifere, doar luati-o mai usor.

  1. Evitarea sfaturilor de sanatate profesionale

Inteleg, avem cu totii o viata ocupata, si probabil nu avem timp suficient sa vedem un medic specialist. Dar daca aveti vreo forma de boala tiroidiana, trebuie sa va aduceti aminte ca aceasta conditie poate cauza probleme serioase daca nu este tratata corespunzator.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: nutrilover.com

 

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!