Acest amestec ajuta la regenerarea ficatului – afla despre ce este vorba din articol

Stilul modern de viata ne lasa prea putin timp pentru a putea avea o dieta sanatoasa si echilibrata. Prin urmare, tot mai multi oameni apeleaza la comoditatea semipreparatelor , care nu numai ca sunt sarace in nutrienti, fiind super procesate, dar sunt si pline de aditivi nocivi.Cu exceptia produselor ecologice, chiar si legumele si fructele cumparate de la supermarket sunt incarcate cu pesticide.

Inutil sa mai mentionam, in ce fel poate afecta consumul pe termen lung al acestor alimente, functia ficatului, cel mai important organ responsabil pentru eliminarea toxinelor din organism.

Potrivit expertilor in sanatate, detoxifierea ficatului este ceva ce ar trebui sa practicam cu totii, atat in prezent cat si in viitor. Printr-o detoxifiere a ficatului, nu doar eliminam toxinele daunatoare acumulate aici, ci si imbunatatim absorbtia proteinelor si sinteza acestora. Cu alte cuvinte, o detoxifiere a ficatului va stimula functionarea acestuia in ansamblu.

Detoxifiati ficatul si imbunatatiti-i functia cu aceasta reteta.

Regimul alimentar joaca un rol vital in sanatatea ficatului. Asigurarea substantelor nutritive importante, necesare ficatului, din alimentele pe care le consumam, este esentiala pentru mentinerea functiei hepatice corespunzatoare, mai ales, in conditiile in care bolile hepatice pot trece neobservate destul de mult timp, inainte ca ele sa devina mai grave si mai greu de tratat.

Cea mai simpla modalitate de a ne proteja impotriva bolilor cum ar fi hepatita sau ficatul gras, este sa ne curatam ficatul in mod regulat.

RETETA

Ingrediente:

o mana de frunze proaspete de menta

suc de lamaie ( radeti si coaja )

suc de portocale

1litru de apa filtrata

miere neprocesata  pentru gust

Indicatii:

Se pune apa la fiert si se adauga frunzele de menta. Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga sucul de lamaie si portocala si coaja de lamaie rasa. La sfarsit se adauga putina miere pentru gust.

Aceasta reteta uimitoare, nu numai ca va curata ficatul, dar va imbunatateste si digestia. Se consuma in mod regulat, rece sau calda, dupa preferinta.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: nutrilover.com