20 de alimente care iti vor curata arterele in mod natural si te vor proteja de atac de cord

Este adevarat ca problemele de inima sunt un ucigas primar. Printre principalele cauze de stop cardiac si accident vascular cerebral se regasesc arterele obturate, care pot intrerupte fluxul sanguin la nivelul intregului organism.

Exista mai muli factori care pot creste riscul unei boli cardiovasculare, inclusiv lipsa de miscare, stres, si un plan de dieta nesanatos. Cu toate acestea, unele modificari de baza ale dietei va pot ajuta sa reduceti amenintarea problemei cardiace.

Deci, va vom prezenta cateva bauturi si alimente care va vor ajuta sa va pastrati arterele libere:

  1. Somon

Somonul este alimentul cel mai avantajos pentru sanatatea inimii. Se compune din numerosi acizi grasi sanatosi, care sunt in mod natural prezenti in peste. Acestia au capacitatea de a scadea colesterolul, umflarea si nivelul trigliceridelor.

Tonul, macroul si heringul sunt sortimentele de pesti sanatosi care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Asigura-te ca intotdeauna cumperi peste organic.

  1. Suc de portocale

Sucul de portocale pur are multi antioxidanti care pot sprijini vasele. In plus, acesta va poate ajuta la reducerea hipertensiunii. Prin consumarea a 2 pahare de suc de portocale proaspat zilnic, veti beneficia de doza zilnica recomandata de vitamina C, furnizand astfel corpului vitaminele si mineralele necesare.

  1. Cafea

O multime de studii au dovedit ca 2-4 cesti de cafea consumate zilnic, pot reduce riscul de boli cardiovasculare cu 20%. Cu toate acestea, ar trebui sa fiti constienti de faptul ca utilizarea excesiva a cafelei poate fi periculoasa pentru stomac.

  1. Nuci

Nucile contin o multime de grasimi sanatoase, inclusiv omega3 si grasimi nesaturate. Sunt extrem de eficiente pentru nivelul de colesterol, avand de asemenea capacitatea de a creste memoria.

  1. Fructe Persimmon

Acestea au un continut bogat de fibre si steroli sanatosi, care pot reduce la minimum nivelul de colesterol. Gustul sau dulce este motivul pentru care este numit „fructul divin”. Puteti include acest fruct in salate sau sa il consumati cu cereale.

  1. Turmeric

Curcumina, substanta activa din turmeric poate ofei mai multe avantaje. Aceasta va va ajuta sa reduceti inflamarea tesuturilor si veti preveni astfel stocarea grasimii. Puteti utiliza turmericul la diferite mese, sau sa-l consumati sub forma de ceai.

  1. Ceai verde

Are proprietati puternice de linistire si de stimulare. Acest lucru se datoreaza faptului ca ceaiul verde este format din catechine, un antioxidant eficient care poate sutine metabolismul si poate reduce absorbtia colesterolului. Pentru a obtine avantajele maxime, asigurati-va ca beti 1-2 cani de ceai verde pe zi.

  1. Branza

Consumul moderat de branza va poate ajuta sa minimizati nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale.

  1. Pepene verde

Acest fruct revigorant promoveaza productia de oxid de azot si va sprijini capilarele sanatoase. Asigurati-va ca integrati acest fruct in dieta si veti vedea cu siguranta avantajele sale.

  1. Cereale integrale

Acestea contin o multime de fibre care pot scadea colesterolul si pot preveni acumularea acestuia in artere. Alimentele care sunt o sursa abundenta cereale integrale sunt obazul, painea din cereale integrale si orezul salbatic. Ele va vor ajuta sa scapati de colesterolul acumulat.

  1. Merisoare

Merisoarele sunt o sursa bogata de potasiu. Aportul regulat de suc de afine poate ajuta la scaderea colesterolului rau si poate creste acel sanatos. Consumul a 2 pahare pe zi va reduce riscul de boli cardiovasculare cu 40%.

  1. Algele

Au un continut bogat de minerale, vitamine, proteine, carotenoide si antioxidanti. Consumul regulat va poate ajuta sa va gestionati tensiunea arteriala crescuta si scaderea nivelului de colesterol cu 5%.

  1. Scortisoara

Scortisoara este utilizata in principal ca un adaos in produsele de patiserie si ceai. Aceasta poate evita acumularea in artere, prin urmare, poate combate colesterolul ridicat. Doar 1 lingurita de scortisoara pe zi, va va oferi o multime de avantaje pentru sanatate.

  1. Rodie

Acest fruct exotic contine o multime de fotochimicale care pot promova in mod natural productia de oxid nitric, imbunatatind astfel fluxul. Rodia poate fi folosita ca un supliment grozav pentru salate.

  1. Spanac

Spanacul este o sursa abundenta de acid folic si potasiu, care are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala, sustine tesuturile musculare, si poate minimiza riscul de atacuri de cord.

  1. Broccoli

Este abundent in vitamina K. Are capacitatea de a minimiza tensiunea arteriala si nivelul ridicat de colesterol. Poate fi consumat fiert, crud, ca o gustare, sau ca parte dintr-o masa.

  1. Uleiul de masline

Achizitionarea uleiului de masline de calitate superioara este secretul sanatatii! Daca ati consuma ulei presat la rece ati obtine grasimi sanatoase si v-ati scadea nivelul colesterolulului. Uleiul de masline are capacitatea de a reduce la minim pericolul unui stop cardiac cu 41%.

  1. Asparagus

Asparagusul poate preveni colmatarea venelor, umflarea lor si poate scadea nivelul colesterolului. Puteti sa-l consumati in supa sau impreuna cu taietei sau cartofi.

  1. Afine

Afinele sunt o sursa fantastica de potasiu. Daca ei suc de afine, poti ridica nivelul colesterolului bun si il poti scadea pe cel rau. Consumul a 2 pahare zilnic reduce riscul de stop cardiac cu pana la 40%.

  1. Avocado

Avocado este cunoscut pentru avantajele sale de sanatate. Acesta contine grasimi care pot promova un echilibru sanatos intre colesterolul rau si bun. Puteti sa-l mancati pe paine, cu oua, sau sa-l adaugati la salate.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2017

Sursa: healthycaregroup.com