Satul din Romania unde nu exista carciuma! In schimb, drumurile sunt asfaltate si exista internet gratuit. Satenii au fost cei care au reparat strazile, biserica si ii ajuta pe cei saraci

0

Satul Limba din judetul Alba este unic in Romania, oferind un exemplu incredibil despre unitate si despre modul in care oamenii colabora pentru bunul mers al comunitatii.

Satul este deja cunoscut pentru investiile realizate cu ajutorul fondurilor europene. Aici exista drumuri asfaltate, pista de biciclete, internet wireless gratuit. Oamenii spun ca satul lor este cel mai modernizat din judetul Alba, iar asta de datoreaza doar lor. Au pus mana de la mana si repara singuri poduri, biserica, si ii ajuta pe cei mai nevoiasi.

Asociatia „Limbenii”, infiintata in 2007, este cea care se ocupa de tot. De atunci, in fiecare luna, 130 de familii doneaza cate 5 lei pentru comunitate.

„Si cu ajutorul acestor bani strazile sunt mai frumoase, satul mai frumos, iar oamenii sunt mai uniti. Fiecare dintre noi are un sentiment foarte placut ca a ajutat cu ceva comunitatea in care traiesc”, afirma Augustin Muntean, membru in asociatie, potrivit adevarul.ro.

Mai mult, din banii stransi sunt ajutati si cei mai putini avuti. Se cumpara medicamente pentru batranii singuri, iar copiii sunt trimisi in tabere. Au respins oferta unui om de afaceri care a vrut sa deschida un bar in sat. Limba este, cel mai probabil, unul dintre putinele sate din Romania unde nu exista o carciuma.

Cititi mai mult AICI.

SURSA: stirilekanald.ro

Comentarii

comments

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!