6 motive care te vor face sa bei suc de sfecla rosie in fiecare zi

Sfecla este foarte bogata in fitonutrienti numiti betalan care are proprietati anti-oxidante, anti- inflamatoare si de detoxifiere. Este deasemenea un protector impotriva cancerului, previne defectele de nastere si boli ale inimii.

Motivele pentru care trebuie sa adaugi sfecla in dieta:

Agent anti-cancer – fitonutrientii din sfecla pot tine cancerul la distanta si a fost dovedit prin studii ca vindeca, cancerul de pancreas, prostata si san.

Sfecla ca anti- inflamator – Multe afectiuni si boli cronice incep prin simple inflamatii. Betaina continuta in sfecla protejeaza celulele, proteinele si enzimele de stresul exterior, protejeaza organele interne prevenind astfel numeroase boli cronice.

Scade tensiunea – Un pahar baut zilnic scade tensiunea arteriala datorita nitratilor care sunt convertiti in oxid de azot.

Reduce riscul defectelor din nastere – fibrele, potasiul, manganul si vitamina C sunt esentiale pentru buna functionare a sistemelor muscular si nervos si contribuie substantial la sanatatea rinichilor, pancreasului  si ficatului.

Previne constipatia – Continutul semnificativ de fibre asigura un tranzit intestinal eficient iar prin continutul de betacianina, sfecla lupta eficient impotriva cancerului de colon.

Detoxifiant pentru ficat – Sfecla este un foarte eficient detoxifiant prin continutul sau bogat in anti-oxidanti.

Urmariti acest material video pentru a invata cum sa preparati un suc de sfecla delicios.

Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti rudelor si prietenilor dvs.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthycaregroup.com