Povestea acestui batranel de 85 de ani din Maramures te va impresiona pana la lacrimi. Are o adevarata avere, si totusi e sarac

0

O poveste cum rar ne mai e dat să auzim vine din Maramuresul stramosesc! Un batran de 85 de ani, sarac lipit pamantului, are in curte o adevarata avere. Peste 200 de capite de fan. Cu ajutorul lor isi va recladi bietul om casa arsa intr-un incendiu.

Fara curent si caldura, nea Gheorghe rabda dupa incendiul care i-a mistuit casa cat n-a rabdat o viata intreaga! Bunicul a muncit de tanar, iar fanul l-a facut bogat la batranete: de pe urma capitelor care ii stau in ograda de ani buni, acum, la ananghie, omul harnic isi va lua rasplata.

La 85 de ani, bunicul isi ridica din cenusa si din fan… alta casa. Nu vrea una oarecare, ci sa fie dupa sufletu-i: din lemn, cu fundatie de piatra si coloane frumos impodobite, cum au lasat pe pamant stramosii lui.

La randuiala sfanta, vecinii il ajuta cum pot: unii c-o mana de ajutor, altii – putini- ii cumpara fanul. Nea Gheorghe duce insa greul: nu trece zi sa nu mai puna un lemn la casa.
„Mai puteti la varsta dumneavoastra?

Vai de mine, nu face unul de 20 de ani ce fac eu!”

O singura problema are bunicul: nu mai are cui sa vanda averea agonisita cu sudoare fruntii, iar banii de pensie, nici 400 de lei, abia ii ajung de mancare. Nea Gheorghe spera totusi ca pana de Craciun sa gaseasca cumparatori. Vrea cu orice chip ca sarbatorile sa-l prinda muncind, cum a facut o viata.

Sursa: stirlilekanald.ro

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!