Cod galben de ninsori si vant in aproape jumatate de tara

0

Meteorologii au emis, marti dimineata, atentionari cod galben de vant si ninsoare pentru aproape jumatate de tara, valabile timp de mai multe ore. in aceste zone ninge moderat iar rafalele de vant pot depasi 60 de kilometri pe ora.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, judetele Ilfov, Teleorman, Prahova, Arges, Dambovita, Giurgiu sunt sub atentionare cod galben de ninsori si vant pana la ora 7.00. in aceste zone ninge moderat, iar vantul poate atinge, la rafala, 40 – 50 de kilometri pe ora ce determina local diminuarea vizibilitatii, scrie news.ro.

Tot pana la ora 7.00 sunt sub cod galben si judetele Buzau, Prahova, Arges si Dambovita, unde se semnaleaza ninsori moderate si viscolite, vantul depasind la rafala 60 – 70 de kilometri pe ora si izolat, indeosebi pe creste, 80 – 90 de kilometri pe ora, iar vizibilitatea va scadea temporar sub 100 de metri.

Este cod galben de ninsoare si vant, pana la ora 8.00, si in Bucuresti, unde ninge, iar rafalele de vant pot atinge 50 – 55 de kilometri pe ora si determina local diminuarea vizibilitatii.

Pana la ora 11.00, sunt sub atentionare cod galben judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Iasi, Bacau, Vaslui, Galati, Constanta si Tulcea. in aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi 55 – 60 de kilometri pe ora si chiar 70 de kilometri pe ora, in anumite zone.

ANM a emis si o informare meteo. Ploi, ninsori si vant puternic vor fi in centrul, sudul si estul tarii, de luni pana marti dupa-amiaza, iar in noaptea de marti spre miercuri, temperaturile in aproape toata tara vor scadea sub minus zece grade.

SURSA: stirilekanald.ro

FOTO: http://www.qmagazine.ro/

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!