Glutamatul de sodiu – potențiatorul de aromă care ne ucide lent

Glutamatului monosodic sau E 621 este un potențiator de aromă care este adăugat în cantități foarte mari în amestecurile de condimente și mirodenii, supe la plic, condimente pentru pește etc.

Glutamatul de sodiu duce la obezitate

Creșterea în greutate la nivel global are ca una dintre surse glutamatul de monosodiu. Doar 0.6% din această substanță pentru a face oamenii să mănânce mai mult și mai repede.

Glutamatul de sodiu este un drog

Acesta este un drog și un neurotransmițător care se găsește în mod normal în corpul uman și ajută la funcționarea corectă a sistemului nervos. De aceea este nevoie de un nivel echilibrat al concentrației de glutamat de monosodiu.

Toate organele noastre interne au recepetori ai glutamatului care reacționează într-un fel anume la prezența acestuia. Suprastimularea creierului și a altor organe poate duce la nenumărate dezechilibre interne și la problem de sănătate precum fibromialgie sau aritmie cardiacă, de exemplu.

Glutamatul de sodiu “arde” neuronii

Acesta este un stimulant pentru creier și poate păcăli tot organismul să creadă, de exemplu, că un aliment este bun chiar dacă acesta este stricat. Glutamatul de monosodiu poate distruge sistemul nervos și crește riscul de epilepsie, dereglări hormonale și duce la scăderea puterii de concentrare și la un comportament antisocial și agresiv.

Uite ce produse conțin glutamate de sodiu:

  1. drojdie autolizată
  2. caseinat de calciu
  3. gelatina
  4. proteine hidrolizate
  5. caseinat de sodiu
  6. extract de drojdie

Alte surse de glutamat: proteine texturate, guma vegetală, condimente, arome, arome naturale, aroma de carne de pui, aroma de carne de vita, aroma de carne de porc, bulion, concentrat de rosii, supa de carne, malț din orz, extract de malț, proteine din lapte, izolat proteic din lapte, concentrat proteic din lapte, proteine din soia, izolat proteic din soia, concentrat proteic din soia, sos de soia ,extract de soia.

SURSA