Bea banana cu scortisoara cu o ora inainte de a merge la culcare si vezi ce se intampla cu linistea ta

Somnul este un factor foarte important pentru bunastarea fiecaruia dintre noi. Fara o noapte de odihna, exista riscul de slabiciune, de imbolnavire, depresie, hipertensiune arterial si un consum redus de energie. Somnul este punctul in care mintea ta are timp suficient pentru a energiza si a procesa activitatile de zi cu zi. De asemenea, corpul tau se concetreaza pe recuperarea sistemelor tale.  Conform Institutului de Medicina, 50-70 milioane de americani au tulburari de somn. Acesta este motivul pentru care multi dintre ei au o stare generala capricioasa si obosita.  

Ca si o gustare inainte de culcare, puteti incerca banana si ceai de scortisoara.

De ce banana? In ceea ce priveste bananele, ele va ofera un oarecare ajutor in obtinerea unui somn de calitate, deoarece ele sunt un izvor de potasiu si magneziu, ambele sporind somnul. Aceste minerale ajuta muschii si venele sa se relaxeze si sa distruga efectele negative ale unui exces de cortizol (anxietate).

De ce scortisoara? Pe langa faptul ca ofera o aroma placuta ceaiului, scortisoara alina corpul si promoveaza relaxarea. Ea, de asemenea, ajuta la circulatie si digestie, care poate interfera cu un repaus in cazul in care nu curge intr-un mod corespunzator.

Ingrediente:

O banana

Un litru de apa

Un varf de cutit de scortisoara (optional)

Mod de preparare:

Se fierbe apa si se adauga banana feliata. Se lasa la fiert 10 minute. Se toarna apa prin strecuratoare intr-o cana. Se adauga o cantitate mica de scortisoara pentru gust. Aceasta bautura se consuma cu o ora inainte de culcare. De obicei un somn deficitar este un indiciu al deficientelor de minerale, de rutina, semn al unei alimentatii sarace, anxietate si un stil de viata necorespunzator. Medicamentele va pot ajuta cu somnul, insa acestea nu rezolva problemele fundamentale.

Diferite lucruri pe care le mai puteti face pentru un somn odihnitor, este sa te concentrezi pe reducerea nivelului de anxietate, exercitand tot mai mult consumul de hrana de calitate mai buna si aderarea la o rutina puternica, care iti va ajuta creierul sa se linisteasca si corpul sa se relaxeze.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifeidea.com