Aceste mancaruri congelate pot ascunde un adevarat pericol pentru sanatate

Ce crezi? Sunt mai bune alimentele proaspete? Si raspunsul este da, insa sa stii ceea ce cumperi este cheia. Chiar si sucul de fructe si legume sau chiar si fructele  deshidratate, cereale uscate, sunt incluse la serviciul de fructe/legume.

Definitia de “proaspat” este adesea interpretata gresit, prin simpla servire a unui aliment la o anumita temperature, precum cald sau rece. Alimentele bogate in sodiu, aditivi si ingrediente de calitate proasta submineaza calitatea nutritional.

Alimentele proaspete nu sunt congelate sau conservate in nici un fel. Ele sunt surse locale si sunt capabile sa isi pastreze valoarea nutritiva si aroma. Ceea ce nu este scos in evidenta de multe etichete ale alimentelor sunt ingredientele ascunse – de la zahar adaugat la sodiu si conservanti nepronuntat, pentru aditivi, arome si coloranti. Utilizate in mod obisnuit, in mod artificial, cerealele imbogatite sunt la fel de sanatoase ca si cele care raman intacte in timpul productiei. Iata ce trebuie sa cunosti ca sa eviti cumpararea de produse congelate.

PIZZA CONGELATA:

Lucrul rau este faptul ca pizza congelata este mai predispusa de a contine aditivi si numeroase alte ingrediente nedorite. Asa ca, daca vrei sa mananci pizza, ar trebui sa mergi la o pizzerie, sa o cumperi, si sa o mananci acolo sau sa o iei la pachet. Noi consideram ca pizza congelata si gatita acasa este un obicei foarte prost.

CHEESBURGER CONGELAT

Stiai ca, un cheeseburger congelat are mai mult de 500 calorii si aproximativ 15 grame de grasime? Si nici macar nu are 1 gram de fibre. Asta inseamna ca mancarea junk food trebuie clar evitata.

PASTE CONGELATE

Multe mese diferite de semi-preparate, care contin paste, sunt de obicei ambalate cu acizi grasi care sunt extrem de periculosi pentru sanatatea noastra. De asemenea, contin aditivi pe baza de sodiu.

CROCHETE DE PUI CONGELATE SI BATOANE DE FRUCTE DE MARE

Ar trebui sa stii ca acest tip de carne congelata contine foarte putina carne adevarata, si sunt incarcate cu acizi grasi nesanatosi. Ar trebui sa stii, de asemenea, ca puii de gaina congelati contin de doua sau trei ori mai multa grasime decat un cheeseburger obisnuit.

CARTOFI PRAJITI CONGELATI

Da, cu totii stim cat de nesanatosi sunt cartofii prajiti. Imaginati-va daca au mai fost si congelati inainte. Ambalajul cartofilor prajiti congelati poate contine unele substante chimice nocive.

CONGELATE DE PATISERIE SAU PRAJITURI DE-A GATA

Gandeste-te ca orice produs de patiserie preparat in doar doua minute, nu are cum sa fie sanatos pentru tine. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa va faceti propriul desert acasa. Astfel vei stii cu siguranta ce contine desertul respective si poti controla cantitatea de zahar sau de aditivi pe care o pui.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: naturalhealingmagazine.com