Cum sa pierzi din greutate cu uleiuri esentiale… Nu e magie, e adevar!

0

Uleiurile esentiale pot creste stima de sine si pot combate problemele legate de abuz. De asemenea, ele pot fi de folos in controlarea sau chiar eliminarea celulitei. Ele ajuta de asemenea la pierderea in greutate.

Chimia creierului

Exista chimie care este legata de alimente si mirosul pe care acestea le au. In primul rand acesta este un raspuns invatat. Vezi mancarea, ii simti mirosul, o doresti, o mananci.

Exista de asemenea si o alta formula, cea in care dupa vederea alimentului si mirosirea acestuia, tu nu il doresti deci prin urmare nu il mananci.

Ce se intampla de fapt in a doua formula?

Multi oameni cred ca foamea are de a face cu nivelul zaharului din sange sau cu senzatia de stomac plin. Acest lucru insa nu este adevarat. Noi ne simtim plini datorita unui mecanism special din creierul nostru. Cum putem afecta hipotalamusul la semnalul de satietate? Nasul se afla in contact direct cu hipotalamusul. Astfel ca acum exista o alta formula, l-am mirosit=l-am mancat.

Simtul mirosului este direct legat de supravietuirea noastra si de centrul nostru emotional, rational sau cerebral. Noi putem reactiona foarte repede sau chiar inconstient.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa inhalezi un parfum culinar precum busuoicul, oregano sau lamaia, in mod regulat pe tot parcursul zile, mai ales atunci cand simti senzatia de foame, deoarece poate suprima aceasa dorinta. Prin simtirea unei arome de 6 ori in fiecare nara, dorinta de a manca este inhibata. In cazul in care nu se miroase in mod corespunzator, acesta poate creste dorinta de a manca.

Ce fel de mirosuri sunt recomandate:

Cei mai multi oameni au tendinta de a prefera mirosurile dulci. Mirosul ciocolatei creeaza serotonina in creier. Serotonina este profund legata de dulciuri. Mirosind ciocolata se poate reduce pofta de dulce. Banana, mere verzi, menta s-au dovedit a fi de success. Insa uleiurile asociate cu mancarea gatita s-au dovedit a fi cele mai bune.

Extract de grapefruit

Uleiul de grapefruit ajuta digestia si are proprietati diuretice incredibile. Efectele sale sunt strans legate de retentia de apa si de dizolvarea grasimilor. Se foloseste si in masaj anticelulitic. De altfel ajuta la senzatia de energie si fericire.

Menta

Uleiul de menta ajuta in senzatia de satietate. Se recomanda inhalarea de menta pe tot parcursul zilei, inainte de fiecare masa, in scopul reducerii apetitului.

Pergamuta

Cu toate ca uleiul esential de pergamuta nu reduce in mod direct apetitul, acesta poate avea efecte calmante asupra mintii, inclusive alinarea stresului si crearea unui sentiment de bine. Se sugereaza combinatia cu lavanda, care are de asemenea proprietati calmante.

Mandarina

Acesta este un ulei pe baza de citrice, care ajuta la pierderea in greutate. Se utilizeaza de asemenea pentru ingrijirea pielii, diminuarea celulitei, a vergeturilor sau a cicatricilor. De asemenea, ajuta la reglarea metabolismului, crearea unor sentimente de fericire si in reducerea anxietatii. Trebuie sa aveti grija sa nu va expuneti la soare dupa aplicarea mandarinei. Acestea se pot combina adesea cu pergamuta sau cu lavanda.

Muscata

Muscata se presupune a fi un ulei esential puternic, cu calitati de bine dispunere. Proprietatile sale pot ajuta la diminuarea celulitei, reduce efectul de retentie de lichide si echilibreaza pozitiv hormonii.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: amazinghealthyfood.com

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!