Afectiuni cardiace – bauturi care iti protejeaza inima

www.public-domain-image.com (public domain image)

Bolile de inima sunt partial mostenite genetic, dar, de asemenea, in mare masura pot fi influentate sau prevenite. Aceste bauturi pot consolida sanatatea inimii tale. Afla care sunt acestea si incepe consumul lor frecvent.

Cafea

Daca consumati cafea moderat ( de la 1-3 cani pe zi ) sansele de a avea un atac de cord sunt mult mai mici decat la persoanele care nu beau deloc, din cauza antioxidantilor care se afla in cafea. Cafeaua contine mai multi antioxidanti chiar si decat o ceasca de afine. Acesti antioxidanti pot ajuta la evitarea efectelor nocive ale inflamatiei arterelor. Imediat dupa ce iti bei cafeaua, tensiunea arterial si cresterea frecventei cardiace sunt reduse, deoarece antioxidantii elibera oxid de cafea nitrit, care dilata  venele.

Rodie

Puterea de antioxidant a rodiei este foarte mare. Consumul regulat de suc de rodie poate ajuta in protejarea inimii, atfel ca reduce nivelul de colesterol din sange si creste fluxul sanguin la nivelul inimii.

Ceai negru

Antioxidantii puternici din ceaiul negru imbunatatesc sanatatea inimii. S-a dovedit ca, consumul de ceai negru reduce riscul de accident vascular cerebral, reduce nivelul de colesterol rau si imbunatateste functia vaselor de sange. Cateva cesti de ceai negru pot reduce riscul de boli cardiace.

Ceai verde

Precum ceaiul negru, ceaiul verde este bogat in antioxidanti, care protejeaza inima. Principala diferenta dintre cele doua este ca ceaiul verde este fermentat. Consumul de ceai verde reduce riscul de boli ale arterelor coronare.

Apa

Dishidratarea poate provoca o serie de factori de risc, care sunt decisive in aparitia bolilor de inima. In cazul in care organismul este deshidratat, sangele este mai gros, iar inima consuma mai multa energie pentru pomparea acesteia in corp. deshidratarea cronica poate duce la hipertensiune arterial, care poate fi imbunatatita prin consumul de apa. Nu exista nici o bautura mai buna pentru hidratarea organismului decat apa, care de asemenea este excelenta pentru sanatatea inimii. Se recomanda consumul a 8 pahare de apa pe zi. Se poate adauga lamaie proaspat stoarsa, pentru o aroma racoritoare si, in acelasi timp, ofera o doza de antioxidanti care sunt extreme de importanti pentru sanatate.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthyfoodking.com