Daca crezi ca sa faci plaja fara sutien este sanatos, mai gandeste-te!

Bronzul este important, iar revistele de moda au inceput sa promoveze femei care fac plaja fara sutien, moment in care locurile pentru plaja s-au umplut cu femei in sanii goi.

Cu toate acestea, nimeni nu s-a gandit la consecintele posibile ale acestei activitati, in locuri sensibile ale pielii. Pielea de pe sani este identica in constructie cu cea de pe restul corpului, singura diferenta se afla in jurul mameloanelor, cu 10-20 de canale de lapte. Pericolul efectelor nocive ale expunerii excessive la soare (precum mutatii ale ADN-ului, hiper-pigmentare,riduri si in final cancer de piele si de san) nu se vor evita in acest caz. Expunerea excesiva la soare cauzeaza imbatranirea premature a pielii, in special in astfel de zone sensibile.

In consecinta, atunci cand faci plaja fara sutien, toate efectele daunatoare sunt atrase asupra ta, de asemenea, se iau in cosniderare si alte fapte suplimentare: aceasta zona nu este expusa la soare in restul anului si devine mai sensibila. S-a dovedit ca in cazul in care faci plaja fara sutien, nu afectezi aspectul cancerului de san, dar exista studii care dovedesc ca acei pacienti care au un risc ridicat de cancer de piele, au un risc mare de dezvoltare si al cancerului de san. Razele soarelui nu dauneaza implanturilor mamare, dar pot agrava cicatricele. Evita solarul si plaja timp de un an dupa orice interventie chirurgicala, pentru a oferii timpul necesar vindecarii cicatricelor. In cazul expunerii la soare, acestea se pot pigmenta, intr-o culoare mai inchisa.

Este bine sa faci plaja moderat si atent. Lumina soarelui creste oxigenul celulelor si stimuleaza sistemul imunitar. Sub influenta razelor UV, vitamina B este sintetizata. Potrivit cercetarilor recente, aproape jumatate din cazurile de cancer mamar anuale, ar putea fi prevenite prin expunerea la soare regulata dar moderata (10-15minute pe zi), astfel ca impedica cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase.

 

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: amazinghealthyfood.com

Photo: couriermail.com.au