Ce se-ntampla daca tii apasat in acest punct timp de 60 de secunde

0
Medicina alternativa si naturista a devenit in zilele noastre solutia pe care multi dintre noi o prefera medicinei traditionale atunci cand se confrunta cu probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave.
Tratamentele homeopate echilibreaza, de multe ori, pe cale naturala, balanta de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametri normali. Una dintre cele mai populare, efective si noninvazive terapii de acest gen este reflexoterapia. Aceasta se refera la masajul sau presiunea aplicata la nivelul membrelor superioare si inferioare,  crescandu-se astfel fluxul de sange si stimulandu-se miile de nervi situati la nivelul acestora. In picioarele si mainile noastre se afla mai bine de 15000 de nervi care formeaza o retea complexa ce cuprinde principalele organe si glande ale corpului uman.
Imagine de pe Shutterstock.com
Pentru a va putea bucura acasa de beneficiile reflexoterapiei va prezentam mai jos cateva informatii despre organele interne si degetele care le corespund:
1. Degetul mare este legat de stomac si splina – masarea lui ajuta la eliminarea stresului, a tensiunii din partea superioara a corpului, plamanilor si capului precum si la o digestie mai buna. Ajuta de asemenea la scaderea nervozitatii, a durerilor de cap, a problemelor cu pielea si a durerilor de stomac.
2. Degetul aratator este conectat cu rinichii si vezica urinara – masarea lui ajuta la eliminarea confuziilor mentale, fricii, frustrarii si a criticii de sine. Poate fi o solutie pentru eliminarea problemelor cu dintii, gingiile, digestia sau constipatia.
3. Degetul mijlociu are legatura cu ficatul si vezica biliara. Ajuta la reducerea durerilor de cap  precum si la imbunatatirea vederii si a starilor de oboseala.
4. Inelarul este corelat cu plamanii si intestinul gros. Masarea lui poate inlatura starile de tristete, suferinta, negativism si a sentimentului de respingere.
5. Degetul mic este legat de inima si intestinul subtire iar masarea lui poate ajuta la reglarea presiunii sangelui, ameliorarea afectiunilor inimii, a durerilor in gat si a problemelor cu oasele sau terminatiile nervoase.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: http://www.sun-gazing.com/

Photo: http://blog.malloom.com

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!